Powered By Blogger

Τρίτη 6 Μαρτίου 2018

Αντίστροφη μέτρηση: Σε λίγες ώρες τα πρώτα ελληνικά μαχητικά «κλειδώνουν» Εναέριο Χώρο και FIR από Θράκη μέχρι Μεγίστη

Αντίστροφη μέτρηση: Σε λίγες ώρες τα πρώτα ελληνικά μαχητικά «κλειδώνουν» Εναέριο Χώρο και FIR από Θράκη μέχρι ΜεγίστηΣε οκτώ ώρες οι ελληνικές αεροναυτικές δυνάμεις θα τεθούν αντιμέτωπες με τις αντίστοιχες τουρκικές στην περιοχή του συμπλέγματος της Μεγίστης (Καστελόριζο), καθώς οι δύο περιοχές η μία θαλάσσια που έχει δεσμεύσει η Τουρκία με ΝΑVTEX και η άλλη εναέρια που έχει δεσμεύσει σήμερα η Ελλάδα με ΝΟΤΑΜ, συμπίπτουν σε ποσοστό 70%.
Ηδη η 115 ΠΜ στο Ηράκλειο της Κρήτης, οι συστοιχίες των αντιαεροπορικών βλημάτων μακρού βεληνεκούς S-300PMU1 (ότι είναι σε επιχειρησιακή διαθεσιμότητα εν πάση περιπτώσει από τις συστοιχίες) και η προκεχωρημένη αεροπορική βάση (Σμηναρχία) του Καστελλίου τίθενται σε κατάσταση πλήρους επιφυλακής και με αλλεπάλληλες αποστολές από αύριο θα "γεφυρώνουν" τον διάδρομο Κρήτης-Μεγίστης, απαγορεύοντας την προσέγγιση άλλων αεροπορικών δυνάμεων, όπως φαίνεται και στον χάρτη.
Η άσκηση «Τρίαινα», όπως είναι η κωδικός, σκοπό έχει να "τρυπήσει" την τουρκική NAVTEX: Μαχητικά αεροσκάφη θα κτυπούν στόχους που θα σύρουν πλοία του Πολεμικού Ναυτικού.
Καλό είναι να μην βρεθούν πλοία ή αεροσκάφη άλλων δυνάμεων στην περιοχή γιατί "Θα κινδυνέψουν να προσβληθούν από τα πυρά των ελληνικών μαχητικών" ανέφερε πηγή του ΥΠΕΘΑ στο pronews.gr.
Σε άλλες περιοχές στο Ανατολικό Αιγαίο, μαχητικά Mirage 2000EGM θα εμφανιστούν τις επόμενες ημέρες με βλήματα αέρος-επιφανείας AM-39 Exocet Block 2 και έτοιμα για πυροδότηση.
Οι επόμενοι δύο μήνες, ίσως είναι οι σημαντικότεροι από πλευράς εξελίξεων, στο Αιγαίο, μετά τα Ιμια το 1996.
Τα ψέματα, φαίνεται, ότι τελειώνουν... Για όλους!
 

 pronews.gr

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου