Powered By Blogger

Σάββατο 2 Ιουλίου 2011

ΠΕΤΡΟΣ ΚΩΣΤΟΠΟΥΛΟΣ : ΕΚΠΡΟΣΩΠΟΣ ΤΗΣ ΠΑΡΑΚΜΗΣ ΤΗΣ ΜΕΤΑΠΟΛΙΤΕΥΣΗΣ

         Έπινα το φρέντο μου ένα μεσημεράκι και για να περάσει η ώρα είπα να διαβάσω ένα περιοδικό της καφετέριας...να το NITRO! Kαι εξώφυλλο τον Πέτρο Κωστόπουλο με μπλουζάκι να λέει :       "Ήμουν και εγώ μαλάκας!"
         Και στο εσωτερικό ο Κωστόπουλος σε μια εξομολόγηση (σε ντιβάνι από ψυχίατρο) αποκαλύπτει την ζωή του από τα φοιτητικά του χρόνια μέχρι τώρα. Ξεκίνησε από την ενοχική αριστερά, έναντι της διασκέδασης - της "καλής ζωής", της ΚΝΕ που η "γραμμή" της ήταν  : "η καλή κουμουνίστρια φοιτήτρια έχει συγυρισμένο δωμάτιο, διαβάζει τα μαθήματά της, είναι παρθένα και κοιμάται πριν τις 12"! Ξεκίνησε το ΚΛΙΚ που ήταν πρωτοποριακό για την εποχή του... (μπούτι, βυζί για τα '80, '90 ήταν καινούρια φρούτα..), παρουσιάζει το lifestyle δηλ. πως να ντύνεσαι να συμπεριφέρεσαι κλπ.  και ξεκινάει το ΝΙΤRO.... Οι ανταγωνιστές σβήνουν και όπως λέει ο Κωστόπουλος :
                         'Την μπάλα την έχασα για τα καλά τότε που την έχασαν όλοι, εκεί γύρω στα
τέλη της δεκαετίας του 90. Έχω την εντύπωση ότι, όπως ψεκάζουμε το δάκο με DTT, κάποιοι υποχθόνιοι τύποι πέρασαν με αεροπλάνα νύχτα και μας ψέκασαν με LSD. Εγώ πρέπει να ήμουν σε ταράτσα'.
             Τότε έβαλε την ΙΜΑΚΟ στο χρηματιστήριο και νόμιζε ότι έγινε πάμπλουτος όπως εκατομμύρια έλληνες, του γινόντουσαν προτάσεις για να πουλήσει τις μετοχές του πανάκριβα αλλά αυτός αμετάπειστος! Όπως εκατομμύρια έλληνες που την πάτησαν στο χρηματιστήριο! Θα μείνει στο τέλος με τις μετοχές στο χέρι! Τότε βλέπει τα πράγματα αλλιώς : ότι η χλιδή, η ακριβή ζωή δεν τον καλύπτουν. Βλέπει ότι οι Έλληνες βυθίστηκαν σε ένα καταναλωτικό πρότυπο, μια ψευτοευμάρεια που δεν καλύπτει τα πνευματικά τους κενά.
          Βρέθηκε ο περίγυρος του να είναι άτομα τα οποία τα απεχθανόνταν κάποτε. Όλο χλιδή, επίδειξη, νεοπλουτισμός και ψεύτική ζωή.Έγινε αυτό που δεν ήθελε ποτέ να γίνει.
          Όλα είναι λάθος σ'αυτήν την χώρα και γι'αυτό είναι υπεύθυνη η γενιά του Πολυτεχνείου, το παραδέχεται. Παρασύρθηκε η γενιά από τα κηρύγματα της μεταπολεμικής αριστεράς ότι όλα πρέπει να είναι κρατικά, να αμείβονται χωρίς να εργάζονται. Ότι παρασύρθηκε και η δεξιά από τον κρατικισμό. Υπερκαταναλωτισμός με δανεικά.
           Προσπαθεί να δικαιολογηθεί λέγοντας ότι όσοι έχουν γράψει ότι είναι υπεύθυνος για την κατάντια της χώρας και ότι παρείχε ιδεολογική κάλυψη στο παρασιτικό υπερκαταναλωτισμό είναι περισσότερο μαλάκες απ' ότι ο ίδιος! Ισχυρίζεται ότι δεν μπορεί ένα περιοδικό με τιράζ 50-70.000 σε μια χώρα δέκα εκατομμυρίων να καθορίζει την ιδεολογία της!  Τον κατηγορούνε αυτοί που του ζήταγαν πόρσε για να έλθουν  μεταγγραφή στην ΙΜΑΚΟ!
              Τώρα παίρνει ZANAX για την κατάθλιψη!
               Βρε Πέτρο δεν στήριξες Σημίτη μετά τα Ίμια; Δεν κατάπιες το σκάνδαλο του χρηματιστηρίου; Δεν παρουσίασες ως πρότυπα στην νεολαία μοντέλα; Ότι αν δεν έχεις ακριβά ρούχα και δεν συχνάζεις σε ακριβά εστιατόρια, κλάμπ είσαι ένα τίποτα; Η γενιά σου, η γενιά του Πολυτεχνείου, δεν μας έφερε εδώ; Παραδέχεσαι ότι η οικογένεια είναι το μόνο στήριγμά σου, τα ψυχικά, πνεματικά κενά της γενιάς σου πως τα καλύπτετε; ΑΥΤΟΝ ΤΟΝ ΤΟΠΟ, τον λυπηθήκατε; Απο αριστεροί διεθνιστές γίνατε φιλελεύθεροι κοσμοπολίτες καπιταλιστές. Χλευάσατε το τρίπτυχο ΠΑΤΡΙΔΑ-ΘΡΗΣΚΕΙΑ-ΟΙΚΟΓΕΝΕΙΑ και τι καταφέρατε; Πρώτα ηθική, πνευματική χρεωκοπία και τώρα και οικονομική.
                Το μόνο που έχει να κάνει η γενιά σας είναι να εξαφανιστεί και να παραδώσει την χώρα στους νέους με αξίες.

Υ.Γ. Κιτρινόπτερο τόνο πρέπει να τον έχω δοκιμάσει σε κονσέρβα....

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου